Materiaalcodering

Wij coderen uw materialen volgens de NAVO AcodP-1 Standaard en zorgen ervoor dat u de NCAGE-code ontvangt die geschikt is voor uw bedrijf.

Materiaalcodering

Wij stellen u in staat de NAVO-markt te bereiken!

 • Wij controleren de gegevens van de voorraadnummers waar het bedrijf is ingeschreven.

  Wij controleren de gegevens van de voorraadnummers waar het bedrijf is ingeschreven.

 • Wij stellen rapport op over de gegevenskwaliteit en de analyse van de huidige situatie.

  Wij stellen rapport op over de gegevenskwaliteit en de analyse van de huidige situatie.

 • We bewerken de gegevens van het voorraadnummer.

  We bewerken de gegevens van het voorraadnummer.

 • Wij registreren ons als fabrikant onder het buitenlandse voorraadnummer.

  Wij registreren ons als fabrikant onder het buitenlandse voorraadnummer.

 • We trainen bedrijfspersoneel in het coderen van NAVO-materiaal.

  We trainen bedrijfspersoneel in het coderen van NAVO-materiaal.

 • Wij verlenen adviesdiensten aan bedrijven die een nieuw stocknummer willen krijgen.

  Wij verlenen adviesdiensten aan bedrijven die een nieuw stocknummer willen krijgen.

Onze NAVO Coderingstrainingen

Om toegang te krijgen tot onze NAVO-coderingtrainingen, registreert u zich bij ELD Bilişim Academy en wordt u competent genoeg om uw concurrenten te overtreffen!

Veelgestelde vragen

In de Tweede Wereldoorlog ondervond VS door land-en zeetroepen grote moeilijkheden vanwege de verschillende naamgeving van materialen. De verschillende gebruiksnamen onder de strijdkrachten verhinderden de succesvolle uitvoering van logistieke activiteiten op het slagveld. Deze ervaringen brachten de noodzaak van de vorming van een gemeenschappelijke materiële taal in 1947.

Dit systeem, dat begon als het Federal Stock Number (FSN) en alleen door de VS werd gebruikt, kreeg de naam NAVO Stock Number (NSN) nadat de structuur in 1975 was gewijzigd en de normen NAVO-normen werden. NSN wordt momenteel gebruikt door 30 NAVO-lidstaten en 46 niet-NAVO-landen, waaronder Rusland. NSN is een gemeenschappelijk platform en taal geworden die wordt gebruikt voor materiaalinkoop op internationaal niveau.

Er zijn miljoenen producten geproduceerd door verschillende fabrikanten in de wereld. Het is van groot belang dat deze producten gegroepeerd zijn met een norm en dat de voorraad kan worden gevolgd.

Er zijn twee hoofddoelen voor het toekennen van het NAVO-voorraadnummer:

 • Identificeer het materiaal,
 • Onderscheiden van soortgelijke materiaal.

Bij de definitie van NAVO-voorraadnummers worden vragen en antwoordtypes specifiek voor elk materiaal bepaald in overeenstemming met de AcodP2/3-standaard en up-to-date gehouden door NSPA (NATO Supply and Support Agency). Deze gegevens worden als open source gepubliceerd. Er zijn bijvoorbeeld meer dan 60.000 groepen gedefinieerd als "computer, digitale" groep. Het doel van deze groepen is om vergelijkbare materialen onder dezelfde structuur te verzamelen.

Computers kunnen verschillende kenmerken hebben, zoals vorm, materiaal waaruit ze zijn gemaakt; maar als het voldoet aan de definitie van ' Een apparaat dat in zeer korte tijd een taak kan uitvoeren en voltooien die bestaat uit vele en complexe logische en rekenkundige bewerkingen door te worden bestuurd volgens software die vooraf in het geheugen is geladen", bevindt ons metariaal zich in de "computer, digitale" groep.

NAVO Stok nummer: Het bestaat uit drie basisonderdelen: Supply Classification Code, National Coding Bureau Code en Material number, en een 13-cijferig nummer; maar alleen het 13-cijferige nummer bevat niet alle informatie van het materiaal. Er is een datastructuur die ook de eigenschappen van het materiaal specificeert.

Voorbeeld: De eerste vraag bij computerdefinitie is het ontwerp van de computer. Deze vraag wordt beantwoord door een van de 8 verschillende ontwerpen te kiezen (cabine, draagbaar, desktop, console, enz.). Een andere vraag is de geheugencapaciteit. Deze vraag kan daarentegen worden beantwoord door een van de eenheden terabytes of gigabytes te kiezen, met één cijfer achter de komma (256,0 gigabytes).

oorbeeld: Er zijn in totaal 26 vragen over de naam van computer en digitaal materiaal. 3 van deze vragen zijn verplicht en 23 zijn optioneel; het beantwoorden van meer vragen verhoogt echter niet alleen de kwaliteit van de codering, maar vergroot ook de hoeveelheid informatie die kan worden gebruikt bij het zoeken naar materialen in de voorraad in de toekomst. Zelfs als het processortype een optionele vraag is, kan het antwoord op de vraag "Hoeveel Core2 Duo-computers zijn er in onze inventaris?" zal de vraag beantwoorden.

Responscodes maken ook deel uit van het NAVO Stock number messaging-formaat, omdat ze worden gebruikt voor het delen van informatie tussen landen of het doorzoeken van databases. Antwoordcodes worden automatisch door de software vertaald in de nationale taal van elk land. Responscodes worden tussen de landen gedeeld als gecodeerd, niet als tekst.

Het belangrijkste bij het gebruik van voorraadnummers is dat elk materiaal één voorraadnummer heeft. Nadat het te leveren materiaal is bepaald, is het erg belangrijk geworden om alle fabrikanten te bereiken en concurrerende voorwaarden te bieden. Met de ontwikkeling van technologie is het mogelijk geworden om fabrikanten van over de hele wereld te bereiken.

Voorbeeld: Hoewel een lamp met dezelfde specificaties bijvoorbeeld één voorraadnummer heeft, kunnen er veel bedrijven zijn die het betreffende voorraadnummer produceren, distribueren of gebruiken.

Met de juiste codering van deze informatie in het voorraadnummer is snel toegang te krijgen tot nationale en internationale fabrikant- en distributeurinformatie die nodig is voor de levering.Fabrikanten en verkopers registreren eerst zichzelf (als NCAGE-code) en vervolgens hun materialen in het NAVO-systeem. Zo kunnen ze niet alleen een aandeel krijgen voor hun eigen land, maar ook voor de markt van NAVO-lidstaten. Het doel voor bedrijven is niet om een nieuw voorraadnummer te krijgen, maar om zich te registreren als producent/verkoper onder hetzelfde in de wereld geproduceerde voorraadnummer.

NAVO Stock Number-activiteiten in Turkije worden uitgevoerd door het National Coding Bureau onder de Technische Dienst van het Ministerie van Nationale Defensie.

Vanaf 1 Januari 2022 worden de codeeringactiviteiten van bedrijven en producten die de aanbestedingen van de centrale organisatie van het Ministerie van Defensie, ondergeschikten, Gendarmerie Algemeen Commando en Kustwacht Commando hebben gewonnen uitgevoerd door de Nationale Coderingsdienst bureau.

Vanaf oktober 2019 zijn 676.574 binnenlandse voorraadnummers en 18.629 binnenlandse NCAGE-bedrijfscodes toegewezen door het Nationale Coderingsdienst bureau.

Sinds september 2020 zijn 17,4 miljoen voorraadnummers en 2,9 miljoen NCAGE-bedrijfscodes geregistreerd in het NAVO Master Catalog of References for Logistics (NMCRL) -systeem.

Volgens de NAVO-normen kan het materiaal worden gecodeerd als 1, 2 of 4 typen. Voor codering in type 1 moeten alle verplichte vragen van het materiaal worden beantwoord. In type 4 is er geen verplichting om te coderen, Type 2 is voor privégebruik.

De gegevens van lokaal gecodeerde voorraadnummers worden overgebracht naar het NMCRL-systeem en gedeeld met alle landen die dit systeem gebruiken. Hoe hoger de datakwaliteit, hoe hoger de zichtbaarheid van het materiaal op de internationale markt.

Her yıl silahlı kuvvetler, ihtiyacı olan milyonlarca çeşit malzeme tedarik etmektedir. Üretilen malzemenin verilerinin kaliteli olmaması durumunda silahlı kuvvetlerin sistemleri farklı ülkeler tarafından üretilmiş olan malzeme verilerini de bulabilmektedir.

Elk jaar kopen de leger miljoenen soorten voorraden die ze nodig hebben. Als de gegevens van het geproduceerde materiaal niet van goede kwaliteit zijn, kunnen de systemen van de leger ook de materiaalgegevens vinden die door verschillende landen zijn geproduceerd. Als we het vanuit het oogpunt van ons land beoordelen, als de voorraadnummers van de lokaal geproduceerde materialen correct worden opgegeven en in het NAVO-systeem worden vastgelegd, wordt er automatisch een buitenlandse markt gevormd voor onze industrie. Elk jaar koopt NSPA voor miljarden dollars aan materialen voor NAVO-lidstaten. Deelname aan dit systeem is gebaseerd op de hoge gegevenskwaliteit van het activiteitsvoorraadnummer.

Voordelen van coderingsservice:

 • Het zorgt voor de standaardisatie van materialen, dus het is mogelijk om geld in meer dan één systeem te gebruiken.
 • Biedt inventariszichtbaarheid van instellingen en maakt activabeheer mogelijk.
 • Het maakt de overdracht van materialen tussen instellingen mogelijk, waardoor het effectieve gebruik van middelen wordt vergroot.
 • Met een goede materiaalcodering kunnen transacties worden gedaan in binnenlandse en internationale transacties zonder dat er vertaalprocessen nodig zijn.
 • Het maakt een effectievere behandeling en gebruik van materiële informatie door informatietechnologieën mogelijk.
 • Het voorkomt onnodige aankopen.
 • Maakt het eenvoudig om materiële budgetten bij te houden.
 • Door materiaalbeheer mogelijk te maken, wordt opslagruimte bespaard en worden voorraadniveaus verlaagd.

Ontvang gedetailleerde informatie over materiaalcodering